50e editie Schoolkorfbal een daverend succes!

Wat was het weer een feest op het zonnige kunstgrasveld van korfbalvereniging Exakwa. Met bijna 1000 kinderen van 25 basisscholen, was deze 50e editie een feest voor jong en oud.

Het was dan ook een enorme drukte op en rond het Sportpark Langezand. Maar door de geweldige inzet van de vele vrijwilligers van Exakwa, de vakleerkrachten van de scholen en de  Gemeente Lelystad is alles perfect verlopen.

Naast een heerlijk zonnetje zorgde ook de prima faciliteiten voor een geweldige dag. Met nieuw kunstgras en een zeer uitgebreide horeca was er aan iedereen gedacht.

Van maandagavond tot woensdagavond werd er door de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 gestreden om de eer. En dat ging er flink fanatiek aan toe. Langs de kant werden de kinderen door minstens zo fanatieke opa’s en oma’s, vaders en moeders en broertjes en zusjes aangemoedigd.

Op de woensdagavond werden de prijzen aan de winnende teams van 5/6 en 7/8, uitgereikt door onze wethouder van sport  Rinze Broekema
Het enthousiasme en de energie waren nog volop aanwezig tijdens de prijsuitreiking. Naast een mooie medaille en een beker kregen de winnaars ook nog een uur gratis bowlen met het hele team, gesponsord door Bowling Lelystad.

Door het Schoolkorfbal hebben veel kinderen en hun ouders mogen kennismaken met deze enorme leuke en sociale sport en biedt Exakwa daarom, in juni, gratis proeflessen aan.
Je kunt op di 13 juni (groep 3 & 4) en di 20 juni (groep 3 tot en met 8) van 18:30 – 19:30 gratis deelnemen. Je direct opgeven kan via de e-mail;  tc@exakwa.nl


Welkom bij de 50ste editie van ons schoolkorfbal toernooi

Namens het hele team van korfbalvereniging Exakwa van harte welkom bij de 50e editie van het jaarlijks Schoolkorfbaltoernooi.

Dit jaar voor het eerst op ons nieuwe kunstgrasveld, waar we ontzettend trots op zijn. Dit veld maakt het spel nog sneller en leuker, maar dat ga je vast zelf beleven of als toeschouwer ervaren!

Mocht nou tijdens het toernooi blijken dat je (of je kind) het wel erg leuk vindt, geef je dan op voor een gratis proeftraining. Meer info over de proeftrainingen vind je in de folder die we gaan uitdelen of op deze pagina.

Deze drie avonden korfbalfeest zijn niet mogelijk zonder al die leerkrachten en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Dank voor jullie bijdrage, zonder jullie is het niet mogelijk.

 Ik wens jullie allemaal veel succes en plezier!

Ruud Peltzer
Voorzitter Exakwa 

Parkeren tijdens SKT

Vanwege de groei van het schoolkorfbaltoernooi kun je vanaf dit jaar niet meer parkeren aan de Houtribdreef (de Toeloop). Dit werd door drukte te gevaarlijk en deze ingang is alleen nog toegankelijk voor fietsers en mindervaliden (met blauwe kaart).

Alle spelers en toeschouwers parkeren nu dus bij SVL aan de Sportparkweg. Op de weg naar het leukste toernooi van Lelystad wijzen deze borden je bovendien de weg.

programma

Je kan ook de tournify app downloaden. 
Zoek op SKT en dan kan je het toernooi toevoegen. Vink je favoriete teams aan en je ziet alle wedstrijden, uitslagen enz.

spelregels

We hebben hier de spelregels uitgeschreven.

Gratis meetrainen

Korfbal is een leuke sport voor iedereen. Kom gewoon een keer kijken bij een training of wedstrijd. Je kunt zelfs een twee keer gratis meetrainen, gewoon om te kijken of het bevalt. Stuur gerust een e-mail naar tc@exakwa.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kan natuurlijk ook het inschrijfformulier gelijk invullen.

Schoolkorfbal 2023

Ook dit jaar organiseren wij weer een schitterend  Schoolkorfbaltoernooi om alle kinderen van Lelystad kennis te laten maken met deze gave en sociale sport!

Het toernooi zal plaatsvinden van maandag 5 juni tot en met woensdag 7 juni.

We hopen jullie weer allemaal te verwelkomen op onze mooie korfbalvelden!!


Voor meer informatie of vragen mail ons dan

Onder professionele begeleiding

Vaste deelnemers de Windroos

Enthousiasme 

Als team winnen

Top vrijwilligers

Gezelligheid

50e editie Schoolkorfbal een daverend succes!

Wat was het weer een feest op het zonnige kunstgrasveld van korfbalvereniging Exakwa. Met bijna 1000 kinderen van 25 basisscholen, was deze 50e editie een feest voor jong en oud.