Deze week: Levi Hamaker

Al 16 jaar lid!

Speler van 1, coach en kamp begeleider

Je kunt mij kennen als spelend lid. Ik speel nu al 16 jaar korfbal. Ik begon als kleintje (rechterfoto achteraan) in de Fjes en speel momenteel in de senioren 1. Ik ben er een jaartje tussenuit geweest omdat ik op reis ging naar Nieuw-Zeeland, hier heb ik vijf maanden gewerkt op een boerderij en heb ik twee maanden gereisd. Dit was echt een super leuk avontuur!

 


Rianne was mijn trainster en nu geven we samen trainen

In de Fjes had ik als trainster onder andere Rianne en nu 16 jaar later geef ik samen met Rianne de Etjes trainen! Dat doe ik al een aantal jaar met veel plezier. Dit is super leuk om te doen omdat er zo veel verschillende karakters inzitten, hierdoor blijft het ook een uitdaging om op de beste manier trainen te geven. De afgelopen twee jaar zijn alle Etjes bij elkaar gevoegd waardoor je een hele grote groep kinderen wat mag leren.Ook heb ik dit jaar meegeholpen met het organiseren van de Colorrun. Dat was echt een super gezellig en kleurrijke dag!

Dit jaar ga ik voor het eerst mee als begeleider op kamp. Daar kijk ik heel erg naar uit! Ik vond het als kind altijd de leukste dagen van het jaar. Gezellig op korfbalkamp de hele dag door leuke spelletjes. Daarom vind ik het extra leuk dat ik dit jaar mee mag als begeleiding. Voor mij is Exakwa de meest gezellige club waar ik elke zaterdag met heel veel plezier naartoe ga. Om fanatiek een wedstrijd te spelen, om te coachen maar ook om in de kantine gezellig met elkaar een broodje te eten en om te kletsen!

Zaterdag 2 april spelen we met het 1ste een hele belangrijke wedstrijd om het kampioenschap, ik zie jullie daar allemaal graag om ons aan te moedigen!

Het mooie aan onze vereniging; de gezelligheid, het vertrouwde gevoel, jezelf zijn

Deze week Wouter van Olm, 42 jaar trainer/coach en kampleider

Je kent me als trainer/coach samen met Martiene en of kampleiding waarbij ik graag verkleed ga samen met Wiggert en vanaf dit jaar ook Jelle.. Inmiddels zit ik alweer 32 jaar bij de vereniging.

Ik begon met korfballen omdat schoolkorfbal zo tof was en kwam in een super leuk team, de Q1 met schatten van trainers Paul en Andrea de Soet.

Vele hoogte en een paar diepte punten gehad. Eén van de mooiste was kampioen worden in de hoofdklasse in de C1, maar dieptepunt was dan ook in de B1 hoofdklasse verliezen van Meeuwen met 35-2. Daarna vele jaren onder leiding van Herman Schoonevelt in de senioren 1, een tijd die we nooit zullen vergeten met teveel hoogte punten om op te noemen, met een groep die toen en nu nog steeds voor elkaar door het vuur gaat en dat is precies wat korfbal voor mij betekend.

Dat is ook zo mooi aan onze vereniging; de gezelligheid, het vertrouwde gevoel, jezelf zijn, ouwehoeren op het veld, wedstrijden spelen of kijken, nog steeds jeugd pakkie geven met een potje tienen, de feesten, toernooien en natuurlijk KAMP!

Voor mij heeft Exakwa vrienden voor het leven gebracht waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Er was dan ook geen twijfel, onze dochters Mara en Evi moesten ook gaan korfballen. (anders was het ballet geweest 😊 Toen Mara geboren werd ben ik gestopt met spelen en zodra zij oud genoeg was uiteraard begonnen met het trainen en coachen. En hoe mooi is het dat Martiene en ik nu samen onze kids Evi en Rif kunnen trainen, het blijft bijzonder.

Ik heb altijd veel geleerd van mijn trainers en heb geluk gehad om iets te kunnen leren van toppers als Joke L, Paula S, Paul dS, Andrea dS, Mark Ijs, Andre vH, Peter K en Herman S. Mede daarom blijf ik trainen en coachen, ik wil graag hetzelfde overbrengen omdat ik weet wat het kan betekenen, het is meer dan de sport alleen.

Zie je op het veld! En je mag me altijd uitdagen voor potje tienen en verkleedtips voor kamp zijn altijd welkom

Wouter

Vertrouwenspersoon van Exakwa 
Carin de Vries

” Ik hoop natuurlijk dat ik weinig “nodig” ben, en dat we als vereniging ons inzetten voor een positieve sportcultuur waar iedereen zijn steentje aan bij draagt! “


Mijn naam is Carin de Vries en ik doe wat verschillende activiteiten binnen de vereniging.

In 2017 ging onze jongste dochter Kate Vroom (foto midden, 2e staand rechts) wat sporten uitproberen via scholierensport. Wij wisten toen één ding zeker, het moest een balsport worden. Na de kennismaking met korfbal was het duidelijk, hier had zij veel plezier in! Dus ingeschreven en inmiddels 8 jaar verder, speler van de C1, en nog steeds met veel plezier aan het sporten!

Waar kun je mij van kennen?
Van de warming-ups bij de familietoernooien, helaas door corona nu al wat jaartjes geleden of misschien van de bootcamp trainingen voor ouders/vrijwilligers van de vereniging. (foto)

In 2020 kwam de vacature voor een vertrouwenscontactpersoon beschikbaar. Dit is een functie die erg bij mij past. Vanuit mijn werkzaamheden binnen de hulpverlening, ben ik in staat om vanuit een vertrouwensrelatie gesprekken te voeren, een luisterend oor te bieden en te adviseren.

Wat houdt de functie precies in binnen de vereniging?
Als vertrouwenspersoon ben ik het eerste aanspreekpunt voor iedereen die als lid, ouder, vrijwilliger, kaderlid, supporter of gast van onze vereniging welke geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag. Daarbij moet het gaan om ongewenst gedrag/bejegening dat zich binnen de club afspeelt of heeft afgespeeld.


En wat is dan ongewenst gedrag?
Ongewenst gedrag is een verzamelbegrip voor agressie, pesten, discriminatie en seksuele intimidatie.

Goed om te weten
Informatie wordt vertrouwelijk/anoniem behandeld en ik werk vanuit een onafhankelijke positie.

In mei ’22 zal ik een training gaan volgen via NOC* NSF om mijn deskundigheid te verbreden.

Ik hoop natuurlijk dat ik weinig “nodig” ben, en dat we als vereniging ons inzetten voor een positieve sportcultuur waar iedereen zijn steentje aan bij draagt!Ton Mul, vrijwilliger in hart en nieren

Ik ben Ton Mul en loop al zo’n 15 jaar rond bij Exakwa.

Mijn dochter Michelle (foto hieronder, 3de van links) is lid geworden als 10-jarige en speelt inmiddels alweer 7 jaar bij de senioren. Als ouder kom je natuurlijk regelmatig op het veld en in de kantine en op enig moment is mij gevraagd of ik misschien in de kantine zou willen meedraaien. Dit doe ik inmiddels nu alweer een jaar of 12.

Enige tijd later zochten ze iemand voor het wedstrijd secretariaat aangezien mijn voorganger, Marjolein Munsterman, ermee stopte. Ik kende Marjolein Munsterman via de hartstichting (waar ik ook vrijwilligerswerk doe) en ze wist mij te strikken voor deze job!

Destijds betekende dit veel papieren voorbereiding voor de wedstrijden om vervolgens na de wedstrijden dit allemaal te verwerken en op te sturen naar de bond. De teams hadden voor de competitie, boekjes met daarin van iedere speler een spelerskaart met foto en persoonsgegevens. Deze boekjes moesten met iedere wedstrijd worden meegenomen en zaten in een kist. Deze kist bracht ik dus elke vrijdagavond naar de kantine en haalde deze zaterdags, aan het eind van de dag weer op. De kist staat nog in de buffetkast, kijk maar eens.

ledenadministratie, achter de bar en de grote club actie

Door het plotseling stoppen van de persoon die de ledenadministratie deed, ben ik na een paar jaar (zo’n 8 jaar geleden) benaderd om dit erbij te nemen.

 Zo’n 5 a 6 jaar geleden is de KNKV gaan digitaliseren met Sportlink. Een overstap met natuurlijk hindernissen en kinderziektes maar inmiddels een (meestal) goed draaiend systeem en zeker een verlichting van de hoeveelheid werk. Wedstrijdsecretariaat en ledenadministratie overlappen elkaar hierin en sluiten dus mooi op elkaar aan. 

 Sinds 2014 is mijn echtgenote, Brenda, bezig met de organisatie van de Grote Clubactie. Met name het invoeren van de vele loten is in de loop van de jaren mijn vaste bijdrage hierin geworden. Dat is 2 maanden even wat werk maar de opbrengst voor de vereniging maakt het altijd weer de moeite waard!

Vrijwilliger van de week
Anouk van der Mark

“Ik ben heel blij dat we zoveel enthousiaste spelers hebben die mij weer helpen om teams compleet te maken”

Wedstrijdsecretariaat B en C

Sinds begin van dit seizoen heb ik het stokje overgenomen van Ester Doeswijk om het wedstrijdsecretariaat B/C voor mijn rekening te nemen, ik kan zeggen mede door Corona een hele uitdaging en dagtaak maar ben heel blij dat we zoveel enthousiaste spelers hebben die mij weer helpen om teams compleet te maken, zodat deze teams toch lekker kunnen spelen.

Exakwa en ik gaan al lang terug

Mijn vriendinnen korfbalden al van kleins af aan en één vriendin speelde later in het 1e dus elke zaterdag stonden wij met spandoeken langs de lijn.
Jaren later toen mijn dochter Fleur eindelijk mocht sporten, koos zij voor korfbal. Bij haar eerste wedstrijd kwam ik aangelopen en zag ik allemaal nog bekende gezichten en ook zij hadden inmiddels ook kinderen die ook korfbalde.
Was ik wel zo lang weggeweest? Voelde direct weer goed!


Pepijn in de C1

Pepijn voetbalde toen nog bij Unicum en voetbal was zijn leven Overal waar hij was, was een bal.
Hij kwam wel eens bij korfbal kijken bij zijn zus en dan vroeg Jurriën steeds aan hem of hij al een inschrijfformulier had ingevuld……Nee, zei hij dan ik blijf voetballen maar op een dag; Mam, ik wil eigenlijk wel korfballen!
We zijn inmiddels drie jaar verder en nu is korfbal zijn passie en hij doet niets liever dan dat,  nou ja op koken na dan.

Tot ziens op de tribune of op het veld! Groetjes Anouk

Jij kan ook iets doen voor de vereniging

Geef je nu op voor de vrijwilligers app!

Dat onze club valt of staat met vrijwilligers, dat hoeven we niet uit te leggen. Maar… bekijk toch eens het filmpje van NOC*NSF. Bij Exakwa zijn we al een eind op weg, maar: vele handen maken licht werk.
Naast mensen die structureel bij de vereniging vrijwilliger zijn, zoals bestuurslid, trainer, wedstrijdsecretariaat zoeken we ook mensen die af en toe willen helpen. Als we iemand nodig hebben voor bijvoorbeeld een evenement, feestje of klusdag dan doen we een oproep in de app en kun je kijken of je dan tijd hebt. 

De groep wordt alleen gebruikt voor hulpvragen, en niet om gezellig met elkaar te kletsen. Dat doen we op de vereniging!