De enige korfbalvereniging van Lelystad Exakwa is opgericht op 12 november 1970 en telt ruim 350 actieve leden.

Destijds was Lelystad nog een stuk kleiner en was het verenigingsleven voor veel inwoners belangrijk. Hele families werden lid van de vereniging om daar natuurlijk te sporten maar ook gezellig met elkaar samen te zijn en de vereniging te draaien. Hoewel de tijden veranderd zijn en het verenigingsleven zijn best moet doen te blijven bestaan, is Exakwa nog altijd een goed draaiende vereniging en behoort het korfbal nog immer tot een familie sport.

Er wordt het hele jaar door getraind en gespeeld. In de zomer buiten op onze mooie velden aan de Toeloop en in de winter in de sportaccommodatie, de Koploper.

De teams worden ingedeeld op leeftijd en prestatie, beginnend bij de leeftijd van 6 jaar. Bij voldoende aanmeldingen van kinderen jonger dan 6 jaar kunnen we een welpenteam starten. Met diverse spelvormen wordt spelenderwijs het korfbalspel bijgebracht. Het aantal spelers in een team hangt af van de leeftijd. De kinderen van 6 t/m 10 jaar (F en E jeugd) spelen met z’n vieren, bij de rest van de teams ( D t/m A jeugd en senioren) staan er 8 spelers in het veld.

Daarnaast hebben we een recreantenteam, zij bestaat uit een groep leden die, al dan niet, ooit gekorfbald hebben. Voor hen staat het in beweging zijn en lekker ontspannen spelen voorop. Zij spelen geen wedstrijden in competitieverband, maar spelen af en toe een toernooi.

Van de leden van Exakwa wordt verwacht dat ze elke zaterdag beschikbaar zijn voor het spelen van wedstrijden. Er wordt van de teamleden verwacht dat ze bij thuiswedstrijden meehelpen met het uitleggen van de velden en dat u (als ouder), bij uitwedstrijden per toerbeurt rijdt.

Er mag alleen worden deelgenomen aan wedstrijden in het officiële clubtenue. Dit tenue bestaat uit een geel shirt met logo, een zwart broekje of rokje en geel-zwarte sokken. Het shirt wordt geleverd door Exakwa. Als lid huur je dit shirt en daar betaal je per maand €1,- voor (opgenomen in de contributie). De rest van de clubkleding (broekje, rokje, sokken en evt. schoenen) kan besteld worden in onze webshop.

Op het (gras)veld worden bij voorkeur schoenen met noppen gedragen. Omdat steeds vaker buiten op kunstgras wordt gespeeld, kan er ook op zogenaamde kunstgrasschoenen gespeeld worden (er zijn ook schoenen die voor beide velden geschikt zijn). In de zaal wordt gespeeld op zaal sportschoenen. Het is verboden in de zaal op sportschoenen te spelen met zolen die afgeven en/of buiten gedragen zijn. Er mag dan beslist niet gespeeld worden.

Via onze nieuwsbrief ‘Het Zeepraatje’ die via de mail iedere week op dinsdag toegestuurd wordt, wordt je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws. Natuurlijk kunt je op de rest van onze site een heleboel informatie vinden over onze vereniging.

Heeft u nog vragen, stuur ons dan even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda
  
Bekijk onze Jaaragenda hier